himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Groeps Foto's 5

AANDER > Groeps foto's
Dit zijn de mariorettes van harmonie Sint Cecelia in Asten van vroeger. Ik ken er enkele vaqn maar uit de hemel staat er ook iemand bij. Ingrid van Seccelen - Loomans (48). Dochter van muzikant Frans Loomans. Vanaf links: Marina Greefhorst, Maria Sleegers, Marie -jose Geven, Trudie van de Pol, Astrid van Leuken, Hannie Bosch, Ingrid Loomans, ? Kamminga, Rita Leenen, Mirjam Mennsing, Irma Aldenzee, ? Sleegers, Erica Verberne, Lisette van de Eijnden, Rosemarie Seuntjens, Sigrid van der Kop, onbekend en Jolanda van de Bomen. Onderaan, miss Majorettes: Ilse van der Kop en Helmie Aldenzee.
Dit zijn de cursisten van de melk-cursus die vroeger werden gegeven, helaas ken ik de namen niet maar iemand heeft me pas verteld dat er iemand uit de Hemel bij staat, dat zou de dame linksonder moeten zijn maar helaas ken ik ze niet. Hulp is welkom. Tegenwoordig moet je voor het melken van koeien een computercursus hebben gevolgd, anders lukt het niet...

Dit is de ouwe garde van het Astens mannenkoor. Her koor van toen, van heel wat jaartjes geleden en vele zijn al niet meer onder ons helaas. Boven vijfde van links is mijn broer Henk Welten en bover derde van rechts mijn andere broer Sjaak Welten. Onder vierde van rechts is de jonge Jan van Hoek.
Ik zag er nog eentje voorbij komen van de Vrouwenbond die naar de Vlisco op excursie waren geweerst. In het midden onder, 3de van rechts is Mina Loomans - van den Broek (29), je weet wel die wij in d'n Himmel kennen als "Mina Broek", de vrouw van de postbode. Foto is uit 1963.
Nog eentje vanb de brandweermannen van toen, foto gekregen van Leo Gabriels, ook zo'n brandweerman van eerder. Op de foto hierboven, boven v.l.n.r.: Albert Loomans, Frans Ermers (27), Cor Driessen, Leo van der Aa jr. en Henk van Loon (88). Onder: P van Gennip, Sjef Meulendijks, Jan van Hoek en Pieter van Hoek.
De vrijwillige brandweer zoals die er vroeger uit zag. Boven v.l.n.r.: Wim van Eijk, Joep van Bussel, Friedje Meeuws, Piet van Kemenade, Jo Berkers, Jan de Wit, Wim Hoefnagels, Wim van Bussel, Leo van Hoek, Leo van der Aa en Jack Thijs. Onder: Cor Driessen, Harrie van de Boomen (67) en Ad van der Schoot.
De kinderen van het Jongensgilde uit 1955. Ik ken er wel enkele van...onder, 2de van links is Hein Coolen en 2de van rechts is Klaas van Oosterhout, daar tussen in Adriaan Joosten. Tweede rij, 2de van rechts Tiny Hoeben en 3de Toon Hoeben. Helemaal links is Toon Verrijt en naast hem Henk Heijligers. Bovenaan 3de van links is Thieu van Lieshout, 4de is Piet van Loon (88), 5de Marcel van Heuvel. Rechts is Wim Verberne en daarnaast is Gerard Joordens. Achteraan leider Martien van Rooij. Linksonder Jan van Schaijk.
Het Sint Jorisgilde van vroeger, in de volksmond "de Schut" met in het midden de koning van toen Burgemeester Ploegmakers. Ik ken er niet veel van maar tweede van links is Piet Stevens (6). Hij werkte als voerman vroeger bij de brouwerij van Eijsbouts. Tussen de geestelijk en de burgemeester staat Frans Bekx van de Vivo vroeger.

Voor de mensen die van vroeger nog mensen kennen, hier 'n foto van de jongens van de school die vroeger naar het Patronaar gingen om les te krijgen, dat was zo rond 1924. De kinderen zijn denk ik geboren rond 1911. En we hebben ook de namen dus let goed op en kijk naar de kinderen van toen die wij kennen als ouderen. Op de onderste rij v.l.n.r.: Antoon Loomans, Win Verdijsseldonk, Felix Wijnen, Jo van Haandel, Frans Hoebens, Wim Janssen, August Hoefnagels, Frans van der Velden (van de ijzergieterij uit d'n Himmel naast Bukkems), Pierre Eijsbouts, Mathieu Hoes, Gerard Wernards, Jan Bosch, Jac Nijssen, Jan Knaapen en Harrie van Heugten. Tweede rij: Sjef Linden, Willem Hoefnagels, Wilhelmus Verberne, Piet Hoefnagels, Nard Hoefnagels, Kapelaan Loosbroek, Dorus Driessen, de bovenmeester Joseph Hoes, Pirke Nijssen, Harrie van Gogh, Piet Bakker, Piet van Deursen en Martien van Rijt. Derde rij: Harrie Lammers, Frans Driessen, Harry Gielissen, Louis Mennen (later wijwielhandelaar), Frans Linden, Sjef Peeters, Sjaak Welten, Harrie Jansen, Leonard Welten, Jan Loomans, Gerrit van der Loo, Harrie van Helmond, Jan Lorant (de kleermaker), Theo van Heugten, Frans Hoefnagels en Karel Leenen. Vierde rij: Martien van Haandel, Martien hendriks, Jan Bekx, Antoon Eijsbouts, Marcel van Baar, Nico Klomp, Piet van der Loo, Willem Ceelen, Adriaan Hoes, Antoon van Stekelenburg, Jan Reijnen, Jantje van den Heuvel (bakker en broer van Tieske), Mathieu Frencken, Harrie Fransen en Louis van Stekelenburg. Vijfde rij: Frans Jansen (autohandelaar en taxibedrijf en ziekenvervoerder), Gert van Haandel, Piet Feijen (je weet wel van de Klot), Antoon Hoefnagels, Jan Hoes (de bakker), Frans Berkers, Emiel Mikkers, Sjaak Knaapen en Wim Sauve. Bovenste rij: Harrie Verdijsseldonk, Ferd van Stekelenburg, Marinus van Hagen, Jac Bekx en Frans Eijsbouts. Er zullen er zeker bij zijn die de ouderen nog wel kennen... schitterende foto gemaakt achter het Patronaat.
Dit zijn de leden van het Astens Mannenkoor maar dan wel van lang geleden alweer. De foto is gemaakt in 1972 in de zaal van cafe Jan van Hoek, die zelf rechtsboven staat. Van de mensen die er op staan zijn de meeste al overleden maar de foto is dan ook bijn 50 jaar oud. Onze broer Sjaak Welten (57) staat er ook nog bij, de vijfde van rechts boven. Ik weet niet alle namen maar degene die dit plaatje bekijkt zal er zeker 'n heleboel mensen van kennen.
Dit zijn de mannen die zich toendertijd uit de naad renden als het ergens brand was. Het is 'n foto uit 1982 van de vrijwillige brandweer van Asten voor de oude kazerne op de hoek van de Logtenstraat en de Burg. Frenckenstraat. Bovenste rij v.l.n.r.: Peter van de Cruijs, Pieter van Hoek, S Meulendijks, J Loomans, L Hoefnagels,
Frans Ermers (27), Leo van Hoek en Henk van Loon (88). Midden: P) van Gennip, Jan de Wit, Jo Berkers, Ture Staats, Friedje Meeuws, Theo Verstappen en C Driessen. Onder: Albert Loomans, Marius Thijs, Jan Waals, Jan van Hoek, Joep van Bussel, Wim Hoefnagels, Jac Thijs, Wim van Bussel, Leo van der Aa, Harrie van den Boomen (67), A van der Schoot, P van kemenade, Henk Gielissen, Wim van Horssen, A van Eersel, Leo van der Aa jr. en Leo Gabriels (42)
Of dit eigenlijk 'n groepsfoto is kan ik nu ook weer niet echt zeggen maar er staan wel veel personen op dus zet ik die hier maar neer. Ze deden mee aan de carnavalsoptocht in 1963, de drie vrienden die alledrie "weg" waren van alles waar 'n motor in zat. Ze deden mee met hun uitvoering van "de hoestbui op vier wielen", je weet wel het gammele geval van Dorus. Achter het stuur Gerard Bukkems (30) en naast hem Fons Strijbosch, achter in Liesselnaar Peter Welten... je weet wel die later in snacks begon. Rechts achter Gerard lijkt me er eentje "van Sloats uit dun Himmel".

Ik kan best veel dingen onthouden maar ik kan me niet meer herinneren waar mijn broer Theo Welten (57) voor zijn diensttijd is opgekomen. "voor zijn nummer", zoals ze dat noemen. Deze foto is van later toen hij zijn plek in het leger had gekregen... de Legerplaats Ossendrecht. Hier staat hij rechts op de bovenste rij met zijn koppie voor de deur. Na anderhalf jaar was hij klaar
Wanneer er groepen waren die 'n uitstapje gingen maken dan werd er vaak 'n grote bus besteld die hen naar de plaats van bestemming bracht of die hen steeds van de ene plaats naar de andere bracht... die bus werd dan ingehuurd voor de hele dag. OP de foto is er ook 'n goep die moesten worden vervoerd.. ik weet niet welke groep het is maar ik dacht van de gemeente iets. Vaak was dan de chauffeur
Sjaak Vaes (69) uit d'n Himmel want die was buschauffeur. Hier staat hij rechts tegen de bus aangeleund, wachtend tot de passagiers waren ingestapt. Lang geleden alweer...

De Wilberttamboers uit Deurne was 'n bekende drumband uit ons buurdorp, op de foto zie je 'n deel van hen uit vroeger tijd. De Wilberttamboers, werd in 1960 als schooldrumband opgericht door frater Francino van Hoof. De naam werd gekozen omdat men het korps zag als een tweede loot aan de stam van buitenschoolse activiteiten van de Willibrordusschool. Het jongenskoor De "Wilbert-zangertjes" bestond reeds vanaf 1939. Met de oprichting van het tamboerkorps wilde men een meer intensieve vrijetijdsbesteding van de schoolgaande jeugd bewerkstelligen en tevens een bijdrage leveren aan de muzikale vorming van de jeugd. De eerste trommels werden beschikbaar gesteld door de Willibrordusschool aan de Zandbosweg. Ook kregen ze toen al eigen uniformen. Jan Kuijten bracht de leden de beginselen van het "tamboeren" bij. Theo Jansen was marsinstructeur, daarbij geassisteerd door Gerard Geven terwijl Wil Brouwers de groep jongens instrueerde die de signaaltrompet bespeelden. Het eerste optreden was op koninginnedag van dat jaar. Daarna volgden er meer straatoptredens zoals tijdens carnaval en de jaarlijkse avondvierdaagse. Ook verzorgden ze serenades en deden mee aan concoursen. De Himmelnaar Geert van den Boomen (3), je weet wel van de boerderij die scheef in de straat stond, verhuisde naar Deurne en de Wilberttamboers werd zijn "kindje"... hij had connecties vooral in Frankrijk waar de drumband vaak is opgetreden. In 1963 gingen ze gezamelijk naar Parijs... Op de foto zie je Geert bovenaan de derde van rechts in donker pak.
Wanneer je iets wil hebben moet je er ook wat voor doen. Gerard Bukkems (30), hier helemaal links boven, wilde het bedrijf van zijn vader overnemen... hij was al wel automonteur maar hij moest ook nog de opleiding "garagehouder" volgen.. dat deed hij samen met de andere hier op de foto, mensen die ik overigens niet ken, in Scheveningen... dat was in 1964.

Nog 'n mooie groepsfoto van het Astens Mannenkoor toen onze Sjaak en onzen Henk er nog bij waren. Verschillende van deze groep zangers zijn inmiddels overleden... ik weet trouwens niet uit welk jaar dit plaatje is. Staande rechtsboven is m'n broer Sjaak Welten (57) en vijfde van links m'n andere broer Henk Welten (57). Heel vroeger maakte onzen Theo ook deel uit van dit koor dat niet meer is weg te denken uit ons Asten.
Hun kinderen waren bij Jong Nederland, toen nog het Jongens Gilde, en die kinderen waren op vakantie in het Duitse Heimbach in 1960... De ouders kregen 'n dag aangewezen om 'n bezoekje te brengen en enkele ouders maakten hier gebruik van en maakte deze gezamelijke foto... Uit d'n Himmel helemaal links Tinus Cortenbach (59) en gehurkt zijn vrouw Corry Cortenbach - Zwartjens (59). Naast Corry is Wim van Oosterhout en boven Wim is van der Loo, links naast haar de vrouw van Wim. De andere ouders weet ik niet.

Gezamelijk gingen ze naar het Gemeentehuis met Gilde Sint Joris om te gaan trouwen.. Toon Bosch en Dilia van Meel (41). Toon was 'n echte gildebroeger zoals we die meer hadden in d'n Himmel. Achter Toon en Dilia lopen o.a. Annie Hoebergen - van Helmond (8) en daarachter Piet Joosten (16) en Henk van Helmond (57). Vooraan links o.a. Cor Verhagen.
Dit is 'n zangvereniging die ik altijd 'n warm hart heb toegedragen, het Astens Mannen Koor... drie van mijn broers waren er ooit lid van... onze Theo maar die was al overleden toen deze foto werd gemaakt, mijn broer Sjaak Welten (57) , staat op de bovenste rij tweede van rechts en m'n andere broer, Henk Welten (57) op de middelste rij 6de van links. Er waren nog meer Himmelnaren bij... Onderste rij de vijfde van links is Harrie Vervoordeldonk (10) en de vierde van rechts Toon van den Boomen (67). Op de middelste rij staat Jan van de Cruijs (41), 7de van rechts. Helaas zijn er al verschillende van deze mensen overleden... ook zijn er veel nieuwe gezichten bijgekomen.

Ze waren net 'n paar jaar jonger als ik dus ken ik er zowat niemand van... Ik weet dat het 'n foto is van het Jongensgilde van vroeger die op kamp waren. Eentje er van ken ik wel en die kwam toevallig ook nog uit d'n Himmel. Achteraan net voor Toon van der Steen woonde de familie Willem van Heugten en daar is hij de jongste zoon van:
Henk van Heugten (80). Hij zit hieronder voor de tafel.. Moi toch? rechts staande is denk ik Harrie Hoeben uit de Wolfsberg.

Ik zag deze week deze foto in het Peelbelang staan omdat de PGA / PvdA onder 'n nieuwe naam verder gaan. Jongeren uit Asten en Heusden vonden elkaar in 'n Progressieve Groepering die de naam kreeg PGA. Ik realiseerde me ineens dat ik die foto toch ook nog ergens in 'n map had zitten en na enig zoeken kwam ik hem tegen, de leden van het eerste uur. In de groepering zaten ook mensen uit d'n Himmel. Foto gemaakt zo rond 1978 op de trappen van het gemeentehuis. De namen, boven v.l.n.r.: Geert Jan van der Spek, Laurens Hoebergen, Tiny van den Boomen en Peter van Hugten. Tweede rij: Frans van den Boomen,
Frans van der Steen (84), Jan Karsten en Fons Aelberts. Derde rij: Jan Driessen, Henriette van Bussel - Heijligers en Henk van de Cruijs. Vierde rij: Henk Nijssen en helemaal rechts Geris van den Boomen (3). Vijfde rij: Jos van Goch (lijsttrekker), Nellie Smeets, Anjaline Snijders - Bekx en ?Frans van der Steen?. Zesde en onderste rij: Aad Berberich en Ineke van Stekelenburg - Eijsbouts.

De Jongewacht rust uit. Plaatje uit 1958 toen ze op kamp waren in Neer in Limburg. Die dag brachten ze 'n bezoekje aan Valkenburg en liepen daar te voet naar toe... fluitje van 'n cent voor deze stoere boys. V.l.n.r.: Rini Cortenbach (59), onbekend, Wim Verberne, onbekend, Piet van Loon (88), Adrie van Hoek en net daar achter Tiny Hoeben. De rest is te onzichtbaar.

Het Astens Mannen Koor kwam natuurlijk 'n serenade brengen bij het huwelijk van m'n broer Theo Welten (57) met Lies Kneepkens uit Ospel waar ook het feest werd gevierd. De datum, 21 Mei 1966. De foto is niet echt heel duidelijk maar links naast onze Theo is Hugo Snijders. Onze Theo was jarenlang lid van het mannenkoor en zong lager als tweede bas.
Uitrukken van de drumband van het Jongensgilde in Juni 1957 tijdens de wandeltocht in Asten. Hier lopen ze in de Julianastraat met herkenbare Himmelnaren. Tambourmaitre in het midden was toen nog
Henk van Rooij (84) die later in het huis kwam wonen van melkboer Toon van der Steen, met links Jan Cortenbach (59) en rechts Gerard van Loon (88) als hulptambourmaitres. Achter Jan nog net herkenbaar zijn broer Gerard Cortenbach (59) en daarachter Toon Hoeben die beiden bazuinblazer waren.
Hier nog 'n leuke groepsfoto van jaren geleden. De showgroep van de Harmonie... hier zetten ze hun beste beentje voor en dat deden ze ook als onze harmonie uit rukte. Wie de dames allemaal zijn weet ik niet maar de teweede van rechts is Ingrid Loomans... Nu woont ze in d'n Himmel met haar echtgenoot Gerry van Seccelen en heet ze
Ingrid van Seccelen - Loomans (48). Ze wonen in het ouderlijk huis van de van Seccelen.

De leiding van het jongensgilde die op kamp gingen. De dames zullen wel de kookstaf vormen samen met Klaas van Oosterhout. Boven v.l.n.r.: Marinus van Heugten, mevr. van Rooij (84) niet heel zeker, Tiny Hoeben, onbekend en Klaas van Oosterhout. Onder: Henk van Rooij (84), Frans Bekx en Frans Haazen.Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu