himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Individuweel 9

INDIVIDU > Individuweel 06-10
Himmelnaar Jan Vaes (69) met "zunnen trots van vruuger, zunnen brommer", Auto's hadden we toen nog niet maar iedereen reedt wel bromfiets als het enigzins kon.
Echt 'n schitterende foto van onze oud-buurvrouw in d'n Himmel Corry Cortenbach - Zwartjes (59). Ze was toen inwoonster van Deurne... "afdeling d'n Bongert".
Nacht van de Zeilberg 1984. Andre caris (50) kijkt uit het raam van zijn cafetaria want in zijn straat, bijna voor zijn deur lag de finishlijn van de populaire ronde.

Hemelvaartsdag 1955, Joke van Heugten (47) als 'n echt bruidje doet de eerste communie. Foto gemaakt voor het huis op huisnummer 47.

Hij was de oudste zoon van Jan en Mien,
Jan van Schaijk (42). Helaas ook al niet meer onder ons.. grootste fan van Roy Orbison.
Ons Jo bij ons voor de deur op Rozenstraat 35. Getrouwd met Frans en vanaf toen was het Jo Manders - Welten (57).


Onze broer, Theo Welten (57). Vandaag zou hij, als hij nog geleefd had, 77 jaar oud zijn geworden. Door 'n noodlottig ongeval werd hij maar 29 jaar. Nog maar 'n paar jaar getrouwd... klaar om 'n gezin te gaan stichten waar hij zo op gehoopt had samen met zijn Lieske... 'n dronken chauffeur maakte 'n einde aan hun droom... Raar en onberekenbaar zoals het leven kan zijn...

Ik denk dat wij Himmelse mensen van vroeger, haar het beste kennen, Anna Vaes - Brakels (69). Moeder van Mien, Jo, Sjaak, Jan, Mia, Frits en Wim.
Hij was vroeger onzen overbuurjongen.. hij woont er nog altijd, Peter van der Wallen (52). Peter woont in het ouderlijk huis. Tegenwoordig is hij ook creatief bezig op de computer en toen deze foto op facebook voorbij kwam heb ik gezegd dat ik die hier zal plaatsen. Zelf gemaakt van twee foto's. Nee het is niet bij Peter achter het huis want zijn vijver is niet zo groot..
Ik zag kortgeleden op "feesboek" 'n foto die m'n petekind en nichtje van haar zelf had gemaakt en die vond ik wel leuk dus ik dacht ik ga dat ook 'ns doen via facebook en dit is het resultaat geworden... best leuk toch? Nee ik heb het niet zelf gedaan, dat doen ze bij facebook zelf. Peer Welten (57) dus.

Mijn oud-buurjongen, Rini Cortenbach (59), hier bezig met 'n bal tijdens de sportdag op het kamp van het jongensgilde in 1957, in Heijthuijzen.
Hij was hoofdleider van het kamp van het Jongensgilde, Henk van Roy (84). Dat was in 1960 in Heimbach... hier verzamelde hij takken voor het kampvuur.

Toen nog Marja Engelen (38), nu sinds haar trouwen met Hans heet ze Marja Leenen - Engelen.
Nog eentje van m'n oudste broer; Sjaak Welten (57). Hij is overleden op z'n 76ste, "we han um dur nog hil ger bij gehad"... helaas.
Een van de vier dames van der Wallen, Tonny van der Wallen (64), dochter van Hein en Miet. Foto gemaakt in 1946 tijdens Asten kermis.
Dit lieve babytje is Sonja Zegers (34)... Ze is de dochter van Theo en Riek Zegers die toen in het huis woonden waar de ouders van Theo naar toe waren verhuisd, van nummer 53 naar nummer 34.

Onzen Huub vruger. Huub Welten (57).. ik denk zo rond de 26 jaar oud. Hij was toen kameraad met Jan Vaes en Harrie van der Steen.
Hij maakte misschien niet de mooiste "bouwwerken". Sjef van Heugten (47), hier kijkende naar zijn konijnenkooien. Maar hij fokte er veel van.

Mooie foto gemaakt op 15 juli 1961... Jan Vaes (69). Hij was jarenlang kameraad met onzen Huub, Harrie van der Steen en Andre Caris... allemaal Himmelse boys.
Dit leuke meisje woont nu op huisnummer 49, Jet Kanters (49). Ze was in 1967 bruidsmeisje bij haar nichtje Annie Royackers die 3 jaar bij haar zus Jo van Helmond - Royackers (57) in ging wonen met haar kersverse echtgenoot Leo Duimelinck.

Moi toch? Peter van der Wallen (52), 'n foto uit z'n jeugdjaren met carnaval... 'n carnaval die toen voor hem ook nog altijd 4 dagen én 4 nachten duurde....
Eentje uit de echte ouwe doos. Mien van Schaijk - van Bommel (42). De moeder van Mia, Jan, Marietje, Wim, Piet, Petra en Gerard.

Toen Wim Vaes (69) nog klein was deed hij vaak mee aan de carnavalsoptochten in Asten. Hij dat deed hij vaak met "zijn levende vriendje". Hier staat Wim klaar met zijn bijdrage... foto is uit 1962. "Wij bestrijden mond en klauwzeer met pils"... of hij er iets mee heeft gewonnen weet ik niet.
"Un moi Himmels menneke van toen", Frits Vaes (69), hij is ons helaas veel te vroeg ontvallen. Veel mee gespeeld vroeger, veel mee gelachen.

Op zijn trouwdag, Harrie van der Steen (84). Harrie was toen kameraad met o.a. m'n broer Huub Welten en met Jan Vaes... drie Himmelse boys. Harrie woont al jaren in de Orionstraat, vlak bij ons..

Zo zag ik ons moeder 't liefste, Anna Welten - van Bussel (57), lachend en zingend, ze was toen 63 jaren jong...

Ze was toen nog maar "un durske", Nel Bosch (41). Ze zou later in het leger gaan als vrijwilligster bij Marva/Milva.
Alweer 'n tijdje geleden, Ria Engelen (38), dochter van Piet en Nellie en getrouwd met Aart Knappert.

"Unnen egten Himmelse mens", Marinus Engelen (40). Hij ging vroeger met kleding langs de deuren en wij kennen deze goeie man als de man "die de lijnenbluumkes kocht"...We zijn er vaak met 'n jutezak vol naar toe gelopen.

Een nieuw plaatje is er eentje van m'n broer Henk Welten (57). Hij is afgelopen maand gaan verhuizen van de Eikelaar naar "de Lisse" waar ze hem goed verzorgen en de zorg krijgt die hij nodig heeft. Hij woont er op kamer 151. We hebben er wat van zijn zelfgeschilderde werkjes opgehangen en ook zijn complete verzameling van meer dan honderd muziek ceedees naar hem toegebracht. We zijn bezig er 'n gezellige kamer van te maken zodat hij er zich lekker thuis kan voelen. Hier zie je hoe hij bezig was in de tuin bij "het Levensatelier" waar hij schilderlessen volgde. We moeten nog kijken wat we gaan doen met de overige schilderijen die hij heeft gemaakt en waar best hele mooie tussen zitten. Misschien dat ik er straks af en toe 'n afbeeldingen van plaats en we die voor 'n zacht prijsje te koop aan bieden. Sommige schilderijen die hij in het begin maakte laten we wit overschilderen en misschien kan hij die weer hergebruiken maar dat moeten we nog bekijken. Tot op heden gaat het goed met Henk en we hopen dat het zo blijft... overgangen zijn altijd moeilijk, voor wie dan ook...

Mijn oudere broer Theo Welten (57) zat tijdens zijn verplichte diensttijd al in het zelfde schuitje als ik later... oefeningen op de hei en slapen in 'n pubtentje... en... oorlogje spelen. Onzen Theo nam de diemsttijd wel altijd wel serieuser als dat ik deed.

18 Jannewarrie, ge beent joarig vundaag. Vandaag is Driek Welten (57) jarig. Onze vader is van 1901. Ik pak er straks 'n lekker biertje op... "Proost vadderke, vatte gij dur ok mer 'n borreltje op dor bove"...
Altijd al 'n mooie meid, van jongs af aan: Jose van Heugten (47), nu allang Jose de Corte - van Heugten.

Klaar voor 'n activiteit van Schutterij sint Joris in Asten.. Jo van Helmond - Rooyackers (57). De vrouw van Henk van Helmond...
Door fouten van de fotograaf, hij liet twee foto's door elkaar schemeren, heb ik deze foto van m'n zus Annemieke Welten (57) wat moeten bewerken en dit is het resultaat... Mooi foto van m'n zuske.

Ze was een van de vier zusjes (geen broers) van der Wallen. Ze was thuis de jongste van het stel, Jo van der Wallen (64). Ze woonden in het huis met de deur in dat kleine portaaltje.\
Mister NWC, Peter van Heugten (61)... gewoon zoals hij was... gewoon zoals hij deed... alijd bezig voor zijn NWC "as dun baz van de spulle".
"Ut zaatur an te komme"... Kerstmis heeft toch wel erg hard toegeslagen... maar het is dan ook bijna zover en ik ben er helemaal klaar voor... laat het maar komen: "veul en lekker ete, raatlurtje dur bij van 2%, krekkertje mi wa lekkers dur op en hoom ulloon of siesie op dun tilleviezie". laat maar gaan.

Het is voor mij Peer Welten (57) ook al 'n beetje Kerst... thuis heeft Annie alles klaar en deze foto maakte m'n maatje Jan van Eijk van me in het Klokkenmuseum... best leuk, die twee poppen... hahahaha

Hoe kun je 'n map beter beginnen dan met schoolvrienden uit d'n Himmel. Hier nog 'n oudje van Wim van Bommel (49)... "nee die hoar die is nie echt", zal wel met carnaval zijn geweest. Wim is van Asten naar Helmond gaan verhuizen en door z'n werk later naar Rosendaal en daar woont hij nu nog, good old Wimke...Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu