himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Individuweel 12

INDIVIDU > Individuweel 11-20
Mijn goeie jeugdvriend Jacky van der Steen (84). We zaten 6 jaar lang op dezelfde school, Vorreldonk, van de 1 t/m 6 klas. Helaas heeft hij ons veel je vroeg verlaten door 'n ongeluk...

28 juli 2020, ikke,
peer welten (57). "ut g toch wel?"
Hij was nog maar "un joong menneke", Theo Zegers (53) uit d'n Himmel. Later gingen de Zegerse verhuizen naar de andere kant van de weg naar nummer 34. Die huizen stonden op de plak van Franske van der Velden.

Ze was nog niet getrouwd met Frans van den Berkmortel uit Liessel, dat deed ze later, dus hier was ze nog gewoon Riek van Seccelen (48) uit d'n Himmel. Foto genomen bij van Seccelen achter het huis op huisnummer 48.

Hij was in het leger, Tinus Berkers (22) het was in het jaar 1932. Tinus trouwde met Mia van Osch en samen kregen ze twee kinderen. Hij woonde samen met de familie Verhaeg op huisnummer 22. Die huizen waren net na de oorlog in twee gedeeld.

Van helemaal achteraan uit d'n Himmel, Grarda van Loon - Pijpers (88). Getrouwnd met Toon van Loon en ze woonde langetijd in de houten woning wat later nog lang dienst deed als kajottershuis. Ze was 'n goeie vriendin van ons moeder, lief vrouwke.

Toen nog Gerda Janssen (53). Maar ze is nu mijn schoonzusje, getrouwd met onze Frans en heet allang Gerda Welten - Janssen... mooi foto toch?

Volop aan het werk, Bert Janssen (53) de schoonvader van onze Frans. Hij kwam uit een van Astens grootste gezinnen, 15 kinderen waarvan bert de tweede oudste was. Ze kwamen in d'n Himmel wonen toen Drika en jan Zegers naar de nieuwe huizen waren gegaan op de plaats waar van der Velden eerder zijn ijzergieterij had.
Achter het huis op nummer 54, Stefan van den Burg (54), een van de zonen van Hub en Anneke... "toen ut nog un menneke waar".

Aan het werk bij de klokkengieterij in Asten, Harrie van den Boomen (67). Er hebben verschillende mensen bij Eijsbouts gewerkt... Enkele namen? Sjaak en Harrie van der Steen en Leo van Loon.

Vandaag 'n foto die nog geen 24 uur oud is... m'n 82-jarige broer Hub Welten (57) die zojuist ontslagen is uit het ziekenhuis in Geldrop op op weg gaat naar Helmond om weer aan te sterken van het corona vuris wat hij heeft overwonnen... "bleij Peer? Ja ontzettund blij".....

Leuk oud fotootje van Gerrie van Seccelen (48). Gemaakt waarschijnlijk aan de "knaal" maar het kan ook wel de Noordervaart zijn... Wanneer, ik denk zo tussen 1963 en 1965... Gerrie is geboren in 1960.
Je moet hem echt gekend hebben, onze buurjongen uit d'n Himmel, Gerard Cortenbach (59), anders zou je het niet zien dat hij het was. Maar het was toen ook nog maar 'n "joong Girrardje".

Echt "unne schnne mens uit dun Himmel", Toon Bosch (41). Een van de steunpilaren van de schut, het Sint Jorisgilde in Asten. Maar ook van de Plekkers toendertijd, hij werd er twee keer Prins Toon.

Dit is Toon van Loon jr. (24). Toen nog Toontje, was de oudste zoon van Leo van Loon, je weet wel de oudste zoon van Toon van Loon. Welk jaar? 1964. Dit soort foto's van jaren geleden vind ik echt geweldig om te hebben.

Dit is 'n "selfie van mun eige"... speciale reden Peer Welten (57)? Hoe handig kunnen mensen zijn.. ik maak 'n foto van m'n eigen via de spiegel en ik heb m'n nieuwe vest aan wat ons Annie heeft gebreid... Handig toch?

Hij is de zwager van m'n broer Frans, Theo Janssen (53), de jongste zoon van Bert en Truus Janssen, die van den Himmel later naar de Mgr den Dubbeldenstraat gingen wonen.

Jammer dat de foto van Miet Franssen (45) zo sterk belicht is maar mooi genoeg om hier toch gewoon te plaatsen... gemaakt bij Franssen achter het huis.

Hij werd 'n goeie vriend van onze Frans en van mij, onze overbuurjongen in d'n Himmel, Henk Caris (50). Hij woonde later op diverse plaatsen in Asten maar nu allang in de Hoogstraat, kort bij d'n Himmel.

Lange haren, baard en snor, de jaren 70... Mijn broer Frans Welten (57) toen hij trouwde... wanneer? De 24ste september 1976... Op wie hij leek? Thijs van Leer, de dwarsfluitspeler van de band Focus.
Een Himmels meiske. Mia van Schaijk (42)... toen was ze 'n bruidje, haar opa en oma van Schaijk waren 50 jaar getrouwd... toen waren meisjes nog echte bruidjes.

Ze werd 'n echte Himmelse,
Nel Vaes - van de Kerkhof (69). Ze kwam eigenlijk van de Sint Jozefparochie in Deurne maar toen ze trouwde kwam ze bij Vaes wonen.

In de map van Wim van Bommel (47) was ik wat foto's aan het zetten die Wim me stuurde en toen vond ik ook deze nog wat ik was vergeten. Wim was met z'n vrouw in de Keukenhof, nu alweer 13 jaar geleden. Na heel wat "gesjok" is het goed rusten... "wel hil errig luij as ge ut mij zt vroage"...

De hond van m'n dochter Nancy komt geregeld bij ons op bezoek en omdat Nancy moet werken bij de Hubo is Lilo want zo heet de hond, onze kostganger voor 'n uurtje of 4 tot 8. Nu lagen we pas 'n keertje samen op de bank, Lilo en Peer Welten (57), doen we graag en hebben we 'n keertje 'n "selfie" van Lilo gemaakt maar ja, ik kon het weer niet zo maken dat ik er zelf ook weer 'ns niet bij lag, "nie z erg z dun hond"..
Toen was ik nog 'n slanke den, Peer Welten (57) in alle kleuren... welk jaar? volgens mij was dat in 1968. "Wor blie dun tijd"... Ik speelde nog maar pas bij the Secrets en sta hiet met m'n eerste basgitaar. Het goedkoopste merk van toen, Egmond.

Links is Gemeenteraadslid Tinus van den Boomen (67) met twee mederaadsleden van vroeger. Die namen weet ik niet.

En toen werd Henk Slaats (20) van "veuran uit dun Himmel" vijftig jaar oud. Tijd voor 'n feestje natuurlijk. Hoelang geleden? Nou dat was in april 1998...
Dit lieve meisje is Lenie Janssen (53) sinds haar trouwen Lenie van Bussel - Janssen. Ze is de schoonzus van m'n broer Frans en de oudste bij de familie Janssen.

Als dochter van 'n fietsenmaker had ze al op jeugdige leeftijd 'n step, Nellie Bukkems (30). Nu heet ze al jaren Nellie Aarts - Bukkems, want ze trouwde met Wim Aarts uit Heusden.

Dit is m'n zusje Ellie Welten (57) maar al sinds jaar en dag Ellie Martens - Welten want ze is getrouwd met Wim Martens uit de Sint Jozef in Deurne. Ik heb dit altijd 'n geweldige mooie foto gevonden en ik dacht, ik zal die foto ook 'ns op andere manieren hier plaatsen. Waarom? In het nieuwe jaar 2020 wordt ze 87 jaar. "We hope d ze nog un hortje blie"...

Hij was de "marine-man" uit d'n Himmel, Ton Joosten (18). 'n paar jaar geleden is hij nog bij mij geweest... uren zitten buurten over vroeger. Helaas nu al overleden.

Ikke, Peer Welten (57).... Hoe ontzettend "MOOI" kan iemand zijn als hij 's morgens opkomt... hahahahhahahahahahhaah, recht uit bed loop ik tegen mijn mobieltje aan. Ik ga er niet over na zitten denken wat jullie zullen denken bij het zien van dit prachtige plaatje. Ik weet dat jullie jaloers zijn dat ik zulke mooie plaatjes van mezelf maak.

Ze maakte ontelbare foto's, Jose van Heugten (47) uit d'n Himmel maar gelukkig maakte ook wel iemand foto's van haar... deze is uit 1970.

Hij, Henny Verhees (57), trouwde met 'n meiske uit d'n Himmel, Mien Bosch. Ze woonden ook nog 'n tijd in het huis waar wij vroeger hadden gewoond, op Himmel 57.
"Ja kiek mer us goe", dit ben ik, Peer Welten (57) en toen de gulden er nog was , dat zie je wel, toen was ik echt veel geld waard. Helaas is de euro gekomen en toen ging het snel bergaf.. hahahaha, echt nie...

Hoe kan het bijna anders, Leo van Loon (88-24) tussen de klokken. Jaren en jaren zijn werk geweest. Hij was niet de enige Himmelnaar die bij Eijsbouts werkte, Sjaak en Harrie van der Steen en ook Harry van den Boomen.

Ze woonde maar twee deuren van ons af in d'n himmel, Jo Zegers (53). Toen ik 'n jaar of zes was speelde ze vaak met ons buiten, met alle kinderen van mijn leeftijd, gezellige meid.

Vroeger was hij mijn goeie vriend,
Jackie van der Steen (84), samen met Gerard van Loon hadden we club SteWelLoo, Steen, Welten, Loon. Helaas zijn ze allebei veel te vroeg overleden.

Foto gemaakt in 1961 van m'n broer Henk Welten (57). Henk woont nu al weer 'n hele tijd bij de Lisse.

Hij was van dezelfde leeftijd als ik, Jan Meulendijks jr. (10). Nee hij zat niet bij mij in de klas want ze woonden vooraan in de straat die toen naar "turrup" naar school moesten.

Prachtige foto van 'n oud-Himmel-inwoonster, Nelleke van Helmond (10). Samen met haar man vertrok ze uit onze straat en begon het bekende cafe in de Kerkstraat. Cafe Sint Joris, bij ons ook bekend als pension van Helmond.

Laang geleeje, Jose van Heugten (47), Inmiddels al heel lang Jose de Corte - van Heugten. Foto gemaakt op Texel.

Hij was van boere-afkomst, Bert Janssen (53). Toen hij nog niet in d'n Himmel woonde Bert met zijn vrouw en kinderen nog op "dun Braand". Ze kwamen in het huis van Jan en Drika Zegers wonen.

Hij trouwde met Mien Bosch uit d'n Himmel, Hennie Verhees (57). Later woonde hij met zijn familie nog 'n tijd in het huis waar wij hadden gewoond op nummer 57.

Himmelnaar Jan Vaes (69) gewoon zo als we hem wel kennen, helemaal ten voeten uit... met 'n heerlijk glas bier in de hand.

Zo af en toe dan vind ik wat op facebook en dit keer de foto van onze overbuur van vroeger in d'n Himmel, Peter van der Wallen (52), met wel 'n heel aparte mooie bewerkte foto... "die heb ik er afgejat, ik mein dettie steeds knapper wordt"...
Ik weet niet wat jullie er van vinden. Ik wil 'n film maken over
Peer Welten (57), Peer d'n hippie, Peer de slechterik... de foto heb ik al... "is ut iets denkte gellie"?

Dit is 'n prachtige foto van Sjef van Heugten (47) uit d'n Himmel. Foto is gemaakt in 1969 op 15 augustus... toen trouwde zijn oudste dochter Mien met Theo van der Elsen

Ken je hem niet meer? Hij is het toch echt... Himmels "menneke", Toontje van Seccelen (48). Nu is hij allang niet meer zo klein en noemen we hen geen Tntje meer "mer gewoon Toon".
Dit lieve jonge meisje werd later onze overbuurvrouw in d'n Himmel, Truus van Seccelen - Probst (48). Nog bijzonderheden? Jawel, ze is de moeder van dat manneke hiernaast, Toontje. Het is trouwens ook wel te zien. Ons moeder heeft vroeger veel met haar staan buurten in de straat.

Eeen onderschrift?? Dit ben ik, Peer Welten (57). Zo zou juffrouw de Vent mij het liefste hebben gezien.. Nee Bernadine, "dieje vliejgur g nie p"....
Ze is mijn zusje Annemieke Welten (57). Hier was ze nog "un joong durske" van 'n jaar of 12 of 13. Ons Annemieke, wij zeggen altijd ons Mieke en tegenwoordig zeggen we ook wel "ons Miej" want dat gebeurd wel vaker als mensen de 65 zijn gepasseerd. On Annemieke is geboren op 27 juli 1951, het was toen hartje zomer en volgens mij hoefde er bij ons toen niemand naar school want het was vakantie. Voor mij was het 'n blijde gebeurtenis. Ze woont op de Eikelaar, zo'n beetje op de plaats waar wij vroeger langs liepen naar school en het stond er vol tarwe en aardappelen, toen nog. Ons Annemieke heeft twee zonen en 'n lieve dochter.

Dit is nog zo'n mooi plaatje van een van die mooie meiden van vroeger uit d'n Himmel, Jet van Seccelen (48). Ze woonde in d'n Himmel tegenover toen ze nog thuis was.

Hij woonde vroeger 2 deuren van ons af Jan Zegers (53). Hij was 'n jaartje ouder als ik. Deze foto is uit 1961. Jan was toen kameraad met Sjackie van der Steen, Gerard van Loon en Frienes Mollemans. Inmiddels waren de Zegersen al verhuisd naar 'n andere woning in d'n Himmel op nummer 34, waar vroeger de ijzergieterij was.

Volgens mij was ik deze foto van 'n klein Gerardje Bukkems (30) nog altijd vergeten te plaatsen. Hij was toen hij bezig met vervoermiddelen... bij hun achter het huis.

Ik kan me niet herinneren dat ze in de Hemel woonden, Jan Joosten (61) want toen ik klein was woonde daar Willem en Miet van Heugten al. Hier was Jan nog jong en op vakantie in Duitsland met z'n vrienden. Hij was bevriend met Himmelse jongens, van Engelen en Leenen.
Bij hun achter het huis, de houte barak achteraan in d'n Himmel, Grarda van Loon (88), de moeder van o.a. Leo, Henk, Piet en Gerard.

"Un raar foto?".... helemaal niet want ik wilde jullie alleen maar laten zien hie blij ik kan kijken als de temperatuur van 32 graden weer terug is naar 20... Heerlijk kan ik wel zeggen en ik heb het met die rode hete bol helemaal gehad. Die moeten ze maar in de Sahara vastzetten maar niet meer hier. "pokkeding".

Hij was zo'n beetje van mijn leeftijd, Ton Joosten (18) de marineman. Hier op een van de vele reisjes die hij maakte toen hij bij de marine zat. Helaas al overleden.

Beste vrienden, ik kan niet alles weten. Ja ik weet dat dit
Martien van Heugten (47) is uit d'n Himmel maar vraag me niet hoe het hondje heeft wat hij bij zich heeft.

Ze woonde toen nog bij haar ouders, Truus Vlemmings (39). Ze trouwde met de broer van haar buurmeisje Nel Bosch.

Hij is in d'n hof aan het werken, Toon van Loon (88). Net als bijna iedereen in d'n Himmel, "un lepke grond m gruuntus"...
Ik, Peer Welten (57), wilde eigenlijk vragen of je het al 'n beetje kunt zien.... wat zien Peer? Dat ik afgevallen ben want sinds ik weer bezig ban met cambridge, ging het al even goed maar ja, dan heb je vakantie, je gaat weg, je eet wat anders als dat eigenlijk mag en daar gaat het fout. Ik heb wel tegen de consulente gezegd dat ik deze dagen "nie z naaw kiejk" want vakantie is vakantie. Ik heb de weegschaal niet bij de hand anders had ik wel aangegeven wat ik weeg. Ik laat jullie dat volgende week wel weten.

Na mijn bezoekje aan deze meneer, Leo van Loon (88-24), heb ik weer wat nieuwe plaatjes van Himmelse mensen. Leo in niet in d'n Himmel geboren.. maar hij woonde eerst in de barak met z'n ouders op nummer 88 en later op 24 waar hij nog altijd woont. Leo was de oudste zoon van de van Loontjes.

Deze keer 'n foto van Jan Meulendijks junior (14). Zoon van Jan Meulendijks de kolenhandelaar vooraan in d'n Himmel. Jan was net zo oud als ik, ook van 1945.

Een van die echte bekende Astenaren, Nelleke van Helmond (10), je weet wel... vroeger uit d'n Himmel, laater van 't cafe Sint Joris.

Ik, Peer Welten (57), ben 'n echte oranje fan. Ik heb 'n oranje pet van onze Frans gekregen maar ik weet niet meer waar ik die neer heb gelegd. Dus ik naar de Action. Daar was alles wat oranje hoed of pet was uitverkocht... ik wilde toch pers 'n nieuwe hebben. Hadden ze alleen deze nog... Moi Toch? Nie dan?

Hij was vroeger "onze kolenboer" zoals men dat toen noemden, Jan Meulendijks (10), ze noemden hem in de volksmond, Jan de Pst". Ik ben er vroeger vaak kolen, briketten en turf moeten gaan halen.

We kennen elkaar al jaren en jaren,
Gerard Bukkems (30) en ik. We gingen samen naar de lagere school op Voordeldonk in dezelfde klas... waren allebei "mer dunnekus", zaten op de zelfde tijd in het leger, allebei in Oirschot en de barak waar Gerard zat was kort bij de barak waar ik vertoefde. En nu spreken we elkaar nog geregeld als ik er mijn auto na laat kijken in zijn garage. Hier is Gerard 'n jaar of 20... hij was toen monteur in het leger.

Ik heb met hem 'n hele tijd in de klas gezeten, Wim van Bommel (49), op de Voordeldonkse school en laten op de ambachtschool in Someren. Wim woont al jaren in Roosendaal.
M'n oudste zus Ellie Martens - Welten (57), maar toen was ze nog erg jong. In augustus gaat dat "durske" mooi 86 jaar jong worden. Ze heeft dan onze ouders overleefd. Onze vader werd bijna 82, ons moeder werd 85 jaar oud.

Een van onze buurjongens uit d'n Himmel,
Rini Cortenbach (59) leest in de kerk voor, toen z'n ouders 40 jaar waren getrouwd.

Dit lieve meisje is Nellie van Heugten (61). De van Heugtens waren langs Cortenbach komen wonen toen de familie Joosten waren gaan verhuizen. Nellie woont in Someren en heet allang Nellie van Seggelen - van Heugten.

Hier was hij nog 'n zesde klasser op Voordeldonk, Theo van Heugten (36) nu woont hij al jaren tegenover mij in de Orionstraat.

Weer heel wat jaartjes terug met deze foto van
Martien Mennen (62). De jongste zoon van Ties en Anna Mennen. Jarenlang 'n goeie vriend van mij geweest.

Je zou het misschien niet zeggen maar het is toch waar, dit leuke manneke is onze buurjongen van vroeger in d'n Himmel: Tonny Cortenbach (59), de oudste zoon van Tinus.

Hij was hier op de foto nog maar 'n tiener,
Gerard van Schaijk (42). Hij was de jongste zoon van Jan en Mien van Schaijk uit onze straat.

Niet erg duidelijk. Dit lieve kleine meisje is Helmy Hurkmans (43), je weet wel van Jan Hurkmans die naast Jan Bosch de "gemintemens" woonde.
Ze is de schoonmoeder van m'n broer Frans,
Truus Janssen - Ernst (53). Moeder van Leny, Rieky, Gerda en Petra en de jongens Gerard, Pieter en Theo.

Ze woonde jarenlang langs ons,
Corry Cortenbach - Zwartjes (59). Getrouwd met Tinus Cortenbach maar heeft zelf nooit kinderen gehad. Toen ze trouwde met Tinus kreeg ze de zware taak de "vier jongens" van Tinus op te voeden die heel vroeg hun echte moeder waren verloren.

Ze woonde in d'n Himmel, in het huis net voordat je linksaf 't Liender in ging. Wim Vaes (69) was de jongste uit 't gezin van Willem en Anna Vaes. Veel mensen kennen mijn liedjes.... "bij Willem Vaes dun hoek um"... etc. Dat was daar.

Jarenlang m'n kameraad geweest, Theo Maas (31). Veel lol mee gehad... goeie ober geweest... goeie uitbater van de NWC kantine
Dit lieve meisje is Ellie Peters (16), ze woonde met haar ouders, broers en zusjes langs het kruisbeeld in het huis waar vroeger van Hoof had gewoond. Ze was thuis het jongste, helaas ben ik haar uit het oog verloren.. ik herinner me haar altijd als het meisje met de blonde haren.

Ik ben deze week mijn nieuwe bril op gaan halen bij Hans want ik vond dat ik wel weer 'ns toe was aan 'n nieuwe en ik wilde kijken of mijn ogen achteruit waren gegaan in die zeven jaar dat ik nu 'n bril heb. Daar is het niet echt slechter geworden... had ik eerst 0,75 nu is het 1,00 dus maar 'n kwart slechter en dat valt me veel mee. Ik heb foto's gemaakt en bij elkaar gezet... boven midden is de nieuwe. Beetje bruinsig en de pootjes zijn donker blauw maar je ziet dat niet goed. Rechts de bril die ik eerst had en links de eerste bril die beschadigd was door het vallen. Onder links wat ik noem mijn Buddy-Holly-bril in het midden mijn bril als ik naar de disco ga, dus die draag ik nooit en rechts de aangemeten zonnebril voor in de auto. "zietur toch nog nie z slcht uit, nie wr? Mer ut hendigste waar ginnen bril, des zekur".


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu